Over Heleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website! Ik ben Heleen Slebos-Schoonhoven, 52 jaar oud en woon samen met mijn man Henk en onze dieren in Sint Pancras.

Na de HAVO heb ik in 1993 mijn fysiotherapie diploma gehaald in Amsterdam. Datzelfde jaar starte de dierfysiotherapie opleiding, omdat ik net mijn fysiotherapiediploma had en het mij ook wel handig leek om mijn eigen dieren te kunnen behandelen ben ik aan die opleiding begonnen. In 1995 behaalde ik dat diploma dierfysiotherapie.
Tegelijkertijd volgde ik de opleiding Manuele Therapie in Utrecht, dat diploma behaalde ik in 1997.  Ik heb het werken met dieren lange tijd gecombineerd met het werken als fysiotherapeut voor mensen.

In 2005 behaalde ik het diploma Osteopathie voor dieren bij ICREO. In die tijd was ik de eerste gediplomeerde osteopaat voor dieren in Noord-Holland, er bleek zoveel vraag naar te zijn dat ik uiteindelijk in 2007 ben gestopt als humaan fysiotherapeut, en alleen nog maar paarden en honden ben gaan behandelen. Deels in mijn eigen praktijk thuis, deels bij mensen thuis en op stallen.

Er volgden nog vele opleidingen en cursussen. Zo heb ik onder andere nog een jaar chiropractie gevolgd bij de FES, Acupressuur bij Alona, dryneedling, Hirodutherapie, aromatherapie, verschillende cursussen in Den Hoek, medisch tapen, en nog veel meer. De belangrijkste specialismen heb ik apart beschreven op deze website.

Zelf hebben we momenteel 4 paarden, allemaal ruin en KWPN-ers:

  • Olivier van 26 jaar. Met hem heb ik ZZL dressuur gereden, M gesprongen, B-SGW, endurance, trec, working equitation, etc. Nog steeds rij ik recreatief met Olivier.
  • Uitblinker-Utopia van 21 jaar. Met hem reed ik Z2 dressuur en B-SGW. Mijn man reed hem daarnaast ook nog. Inmiddels rijden we hem alleen nog recreatief.
  • Daimler-Utopia van 14 jaar. Hij is mijn huidige wedstrijdpaard. We zijn vooral actief in de SGW en springen (beiden in de L), doen aan horse agility, maar we rijden ook graag een endurance- of trecwedstrijd, doen aan working equitation en we hebben wel eens Z1 dressuurwedstrijden gereden.
  • Nolin-Utopia wordt 4 dit jaar. Met hem doe ik tot nu toe alleen nog dingen aan de hand zoals vrijheidsdressuur, horse agility, lange teugelen, dubbele lange lijnen. Omdat hij vanwege een blessure op jonge leeftijd geen toekomst heeft als eventingpaard gaan we een nieuwe uitdaging aan, namelijk western rijden.

We hebben ook een hond, border collie Floyd van 7 jaar. Met Floyd doe ik ook veel aan sport, schapen drijven, canicross, canitrail, dogsurvivals. Verder gaat hij regelmatig mee tijdens tochtjes met de sup of Kayak. Daarnaast hebben we 2 katten, Karel en Harry, 6 Drentse heideschapen en 3 kippen